Érszűkület, Koleszterin, Magas vérnyomás esetén Fekete Berkenye ital

A fekete berkenye fogyasztása jót tesz a szív -és érrendszer egészségének.

A berkenyében található kálium is, melynek mennyiség elég magas ahhoz, hogy érezhető hatása legyen az egészséges szívműködésre, mivel a kálium:

  • Értágító hatású és enyhíti a feszültséget a szív- és érrendszerben.
  • Lazítja az ereket és az artériákat.
  • Fokozza a véráramlást, csökkenti a vérnyomást, ezáltal kisebb az esélye a szívinfarktusnak vagy a stroke-nak.

A rostok és a különböző antioxidánsok is fontos szerepet játszanak a szív egészségében, mivel csökkentik a koleszterin szintet és megsemmisítik a szabad gyököket.

Az arónia javítja a vérkeringést és erősíti a vérereket:koleszterinerszukulet

A fekete berkenye bogyók ismertek arról, hogy javítják a vérkeringést, erősítik a vérereket, ezáltal csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát.

Számos különböző betegségek kialakulásának valódi oka a szabad gyökök megjelenése a testben, de az arónia bogyók segíthetnek megakadályozni ezen gyökök képződését, így megakadályozva olyan betegségeket, mint például a cukorbetegséget, és más egyéb szív- és érrendszeri problémákat.

Az érett arónia gyümölcsök nagy mennyiségű fenolt tartalmaznak, mely fertőtleníti a véráramot és a testet, elősegíti a sebgyógyulást, eltávolítja a mérgező anyagokat a szervezetből, csökkenti a gyulladást, javítja az erek rugalmasságát, megakadályozza azok eltömődését.

Sok vizsgálatot végeztek az aróniával kapcsolatban, különösen Bulgáriában és Kelet-Európában. Egy 2002-es állatokkal végzett vizsgálat (Kowalczyk és munkatársai) segítségével kutatták az arónia bogyók antocianin tartalmát. Arra a megállapításra jutottak, hogy az arónia bogyóban található antioxidáns hatású antocianinok hasznosak a szív-és érrendszeri problémákkal küzdő betegek számára.

Kiegyensúlyozottabb vérnyomás szint

A fekete berkenye nagyban segít a magas vérnyomás normális szinten tartásában. A sötéten pigmentált bogyók megelőzik a görcsöket a erekben, így tartva távol a vérnyomást a „veszélyzónától”.

A berkenyéből készült gyümölcslé és tea erősen ajánlott azok számára, akiknek a keringési rendszere vagy a vérnyomása nem megfelelő. Egy 2007-ben végzett tanulmány alapján a kardiovaszkuláris kockázati tényezők jelentősen csökkentek azoknál, akik arónia bogyót használtak. Valamint csökkent a vérnyomásuk, és LDL-(“rossz koleszterin”) szintjük, stb…